Moottorikelkka varusteet

Pukeudu mukavasti ja turvallisesti kelkkaillessa!

Osta Loukko.com verkkokaupasta tai kivijalkaliikkeestämme kestävä, tuulen- ja vedenpitävä ajotakki ja ajohousut tai haalari moottorikelkkailuun, kelkkacrossiin tai kelkkaenduroon. Tilaa varusteet helposti netistä tai poikkea Loukko.com kivijalka myymälöissä Kauhajoella, Tervajoella tai Tampereella!

Meiltä löytyy moottorikelkkahaalarit, ajotakit, ajohousut, alusvaatteet sekä hanskat.

Lue lisää
571 Tuotteet
/12

Moottorikelkka varusteet

Miten valita kelkkavaatteet moottorikelkkailuun?

Ajovarusteet ovat turvallisuuden kannalta tärkeä osa moottorikelkkailua.

Tärkein turvallisuusvaruste, kypärä, antaa suojaa onnettomuuksien ohella ajoviimalta ja pitää pään lämpimänä. Sen on oltava sopivan kokoinen ja riittävän napakka. Kypärän valinnassa kannattaa hyödyntää myyjiemme asiantuntemusta sekä hyödyntää muiden kelkkailijoiden kokemuksia eri mallien hyvistä ja huonoista puolista. Vaativiin olosuhteisiin on saatavilla jopa sähkövisiirillä varustettuja malleja, jolloin visiiri ei huurru missään tilanteessa.

Myös hyvät ja istuvat ajolasit ovat tärkeitä. Ne suojaavat kasvoja ja silmiä kylmältä sekä ajoviimalta. Tärkeää on huomioida myös niiden hyvä ilmanvaihto huurtumisen ehkäisemiseksi.

Ajoasu koostuu monesta eri osasta, ja sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Alusvaatekerroksen päällä oleva välikerros on tärkeä lämmönsäätelyn kannalta. Se siirtää iholta kosteutta. Välikerroksessa toimivat hyvin esimerkiksi fleece tai ohut villa.

Ajoasua täydentävät olkapäitä, selkää ja rintaa iskuilta suojaavat panssarisuojat, paikkojen vääntymistä ehkäisevät polvi- ja niskatuet, nilkan vääntymistä ja jalkaterän kolhuja lieventävät kelkkakengät sekä toimivat kelkkailukäsineet, joilla voi hallita kelkan käyttöä missä olosuhteissa tahansa.

Pysy lämpimänä ja turvassa oikeilla moottorikelkkavaatteilla.

Aktiiviselle ajajalle, niin umpihankeen kuin vauhdikkaaseen reittiajoon, soveltuu parhaiten kuoriasu. Sen etuja on ehdottomasti monipuolisuus. Kuoripuku on kevyempi ja hengittävämpi, eikä hiki pääse yllättämään. Kuoripuvulla pärjää monipuolisissa olosuhteissa aluskerrastojen laatua sekä määrää säätelemällä. Kuoripuvun kanssa oikeanlainen kerrospukeutuminen korostuu, mutta samalla puvulla pärjää niin kevään auringossa kuin alkutalven ikävissä pakkasissa. On hyvä myös muistaa, että useampi ohut kerros pitää sinut lämpimämpänä kuin yksi paksu kerros!

Mikäli harrastat pitkiä siirtymiä ja rauhallista ajoa sekä mahdollisesti paikallaan olemista- voi vuorattu asu olla oikea valinta. Toppa-asu sopii myös silloin, mikäli ajot keskittyvät hyvin kylmiin olosuhteisiin tai on tavallista herkempi kylmälle. Lämpövuorellinen puku pitää lämpimänä, ja on usein varusteltu lisälämpöä tuovilla vahvikkeilla takapuolen sekä polvien kohdalta.