Kuinka valita oikea lumilinko omiin tarpeisiin?

1.11.2023
js 323422

Lumilinko on erittäin hyödyllinen työkalu talvisissa olosuhteissa, varsinkin alueilla, joissa lunta sataa paljon. Se helpottaa lumien poistamista pihoilta ja käytäviltä sekä nopeuttaa lumitöiden tekemistä. Mutta miten valita oikea lumilinko omiin tarpeisiin? Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessään.

Ensimmäinen asia, joka on hyvä selvittää ennen lumilingon ostoa, on oma pihan tai käytävän koko. Lumilingot eroavat toisistaan niiden leveyden ja tehokkuuden suhteen. Jos sinulla on pieni piha tai käytävä, voit harkita kompaktimpaa ja kevyempää mallia. Toisaalta, jos sinulla on suuri alue aurattavana, kannattaa hankkia tehokkaampi ja leveämpi lumilinko.

Toinen tärkeä tekijä on moottorin teho. Moottoriteho vaikuttaa siihen, kuinka hyvin linko pystyy heittämään lunta eteenpäin. Yleensä mitä suurempi moottoriteho, sitä pidemmälle lumi heitetään. Tehokas moottori auttaa myös linkoa selviämään syvästä tai tiiviistuneesta lumesta helpommin.


Kolmas seikka, joka kannattaa ottaa huomioon, on linkojen erilaiset ominaisuudet. Esimerkiksi joissakin malleissa on säädettävä heittoputki, jonka avulla voit ohjata lumen suuntaa ja etäisyyttä. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat heittää lumen kauemmas pihalta tai käytävältä. Lisäksi jotkut lumilingot ovat varustettu lämmitystoiminnolla, joka auttaa sulattamaan jäätynyttä lunta ja estämään tukkeutumista.


Myös käyttömukavuus on tärkeää ottaa huomioon. Lumilingon tulisi olla helppo käsitellä ja liikutella tarvittaessa. On hyvä kiinnittää huomiota esimerkiksi ergonomiseen muotoiluun, säädettäviin kahvoihin sekä pyörillä varustettuihin malleihin, jotka helpottavat liikkumista epätasaisilla pinnoilla.


Lopuksi hinta on luonnollisesti myös tekijänä päätöstä tehdessään. Lumilingot vaihtelevat hinnaltaan merkistä ja mallista riippuen. On hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Muista kuitenkin pitää mielessään myös laadun ja ominaisuuksien merkitys, sillä halvin vaihtoehto ei välttämättä ole aina paras.


Yhteenvetona voidaan todeta, että oikean lumilingon valitseminen omiin tarpeisiin vaatii hieman tutkimusta ja harkintaa. On tärkeää selvittää oma pihan tai käytävän koko, moottorin teho, erilaiset ominaisuudet sekä käyttömukavuus ennen päätöksen tekemistä. Lisäksi hinta kannattaa ottaa huomioon, mutta laatu ja ominaisuudet ovat usein tärkeämpiä tekijöitä pitkällä aikavälillä.

Lumilingon huolto ja säilytysvinkit talveksi

Talven saapuessa lumilingosta tulee monen pihanomistajan paras ystävä. Se helpottaa lumitöiden tekemistä ja pitää piha-alueet turvallisina liikkua. Kuten kaikki muutkin työkalut, myös lumilinko tarvitsee säännöllistä huoltoa ja oikeanlaista säilytystä toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä lumilingon huoltoon ja säilytykseen talveksi.

  1. Puhdista lumilinko perusteellisesti ennen säilytystä: Lumilingossa on usein paljon likaa, lunta ja jäänjäämiä käytön jälkeen. Ennen kuin laitat sen varastoon tai autotalliin talveksi, puhdista se perusteellisesti. Poista kaikki lumi, jää ja lika harjaamalla tai pesemällä se tarvittaessa.
  2. Tarkasta terät: Terät ovat yksi tärkeimmistä osista lumilingossa, joten niiden kunnon tarkastaminen on erittäin tärkeää. Varmista, että terät eivät ole kuluneet tai vaurioituneet käytön aikana. Jos ne näyttävät kuluneilta tai vaurioituneilta, hanki uudet terät ennen seuraavaa talvea.
  3. Vaihda öljyt ja suodattimet: Lumilingon moottori tarvitsee puhtaan öljyn ja suodattimen toimiakseen kunnolla. Ennen säilytystä vaihda öljy ja puhdista tai vaihda ilmansuodatin tarvittaessa. Tämä auttaa pitämään moottorin hyvässä kunnossa seuraavaa talvea varten.
  4. Tarkista sytytystulpat: Sytytystulpat ovat osa lumilingon moottoria, joten niiden kunnon tarkastaminen on tärkeää. Jos tulpat näyttävät kuluneilta tai likaisilta, vaihda ne uusiin ennen säilytystä.
  5. Säilytä lumilinko kuivassa paikassa: Kosteus voi aiheuttaa ruostetta ja muita vaurioita lumilingolle, joten säilytä se aina kuivassa paikassa talven ajan. Autotalli tai varasto ovat yleensä hyviä vaihtoehtoja säilyttää lumilinkoa.
  6. Suojaa lumilinko peitteellä: Vaikka olisitkin varastoinut lumilingon kuivaan paikkaan, kannattaa silti harkita sen suojaamista peitteellä pölyltä ja muulta liialta likalta.
  7. Tee huolto-ohjelma: Jotta muistaisit tehdä kaikki tarvittavat huoltotoimenpiteet oikeaan aikaan, kannattaa tehdä huolto-ohjelma. Kirjaa ylös, milloin olet viimeksi tehnyt eri huoltotoimenpiteitä ja aseta itsellesi muistutuksia tulevista huolloista.

Lumilingon säännöllinen huolto ja oikeanlainen säilytys auttavat varmistamaan sen toimivuuden ja kestävyyden pitkällä aikavälillä. Muista myös lukea lumilingon käyttöohjeet ja noudattaa niitä tarkasti. Näin voit nauttia puhtaasta pihasta talven aikana ilman suurempia ongelmia!

Lumilingon käyttöohjeet aloittelijoille - näin saat lumen nopeasti pois pihalta

Lumilingon käyttöohjeet aloittelijoille - näin saat lumen nopeasti pois pihalta

Talvi on täällä ja lumi peittää pihamme. Lumen lapioiminen voi olla raskasta ja aikaa vievää hommaa, mutta onneksi apuun tulee lumilinko. Lumilinko on tehokas työkalu, joka helpottaa lumien poistamista pihaltasi. Tässä artikkelissa kerromme sinulle lumilingon käyttöohjeet aloittelijoille, jotta voit saada lumen nopeasti pois pihaltasi.


Ennen kuin aloitat lumilingon käytön, varmista että olet lukenut ja ymmärtänyt valmistajan antamat ohjeet sekä turvallisuusohjeet. Lumilingon käyttö vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, joten ole valmis keskittymään tehtävään.


Ensimmäinen askel on tutustua lumilinkosi ominaisuuksiin ja säätää se sopivaksi ennen käyttöä. Varmista että polttoaine- tai sähkömoottori toimii kunnolla ja säädöt ovat oikein. Tarkista myös linkoon kiinnitettyjen terien kunto sekä öljyjen määrät tarvittaessa.


Seuraavaksi valmistele työskentelyalueesi. Poista mahdolliset esteet kuten lelut tai kivet, jotka voivat vahingoittaa linkoa tai aiheuttaa vaaratilanteita. Varmista myös, että työskentelyalueesi on tasainen ja riittävän laaja lumilingon liikkumiseen.


Kun olet valmis aloittamaan, aseta lumilinko haluamallesi kohtaa pihallasi. Käynnistä moottori tai kytke sähkövirta päälle ja pidä kiinni ohjauskahvoista tiukasti. Lumilingon terät alkavat pyöriä voimakkaasti, joten ole varovainen ja varmista että sinulla on hyvä tasapaino.


Ohjaa lumilinkoa eteenpäin käyttämällä ohjauskahvojen vipuja. Voit säätää nopeutta sekä linkoon heitetyn lumen suuntaa näiden vipujen avulla. Aloita hitaalla vauhdilla ja lisää tarvittaessa nopeutta kun tulet tutuksi linkosi kanssa.


Muista pitää huolta turvallisuudesta käytön aikana. Pidä etäisyyttä muihin ihmisiin tai eläimiin, jotta et aiheuta vahinkoa heille linkoa käyttäessäsi. Älä koskaan laita käsiäsi tai muita esineitä linkoon sen ollessa päällä, sillä se voi aiheuttaa vakavia vammoja.


Kun olet saanut lumen pois halutulta alueelta, sammuta moottori tai katkaise sähkövirta ennen kuin siirrät lumilingon uuteen paikkaan. Muista myös puhdistaa lumilingon terät ja muut osat käytön jälkeen, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa.


Lumilingon käyttö voi aluksi tuntua hieman haastavalta, mutta harjoitus tekee mestarin. Kun olet tutustunut linkosi toimintaan ja harjoitellut sen käyttöä, huomaat kuinka nopeasti ja helposti saat lumen pois pihaltasi. Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää lumilinkoa varovaisesti.