BRP-AKATEMIASTA EVÄITÄ NUOREN KELKKAILIJAN URALLEAmmattilaiskuski Aki Pihlaja kävi antamassa vinkkejä akatemialaisille Rovaniemen Mäntyvaarassa. Kuva Mika Korsumäki.

Rovaniemi, 18.4.2019 – BRP Finland Oy:n ja Santasport Lapin Urheiluakatemian yhteistyönä toteutettu yläkouluikäisten moottorikelkkailun urheiluakatemiakausi päättyi viime viikolla. BRP-Akatemian tavoitteena oli tarjota snowcrossia harrastaville urheilijanuorille kokonaisvaltainen paketti vaativan urheilun, koulun ja muun elämän osa-alueiden yhdistämiseen. Akatemiaan osallistui yhteensä kuusi yläkouluikäistä, Juniori-luokassa ajavaa kuljettajaa ympäri Suomea. Akatemian kummiurheilijana toimi MM-hopeamitalisti ja ISOC-sarjan ammattilaiskuljettaja Aki Pihlaja.

Akatemian ensimmäiseen, syksystä 2018 kevääseen 2019 kestäneeseen kauteen kuului yhteensä viisi leiriviikkoa. Leireillä harjoiteltiin laajasti fysiikkaa ja oikeita harjoitustekniikoita – osin lajinomaisesti, mutta myös yhdessä eri lajien urheilijoiden kanssa. Nuoret perehtyivät urheilijan ravitsemukseen, henkiseen valmentautumiseen sekä palautumisen tärkeyteen ammattilaisten johdolla. Osa leireistä paneutui enemmän moottorikelkkojen tekniikkaan, säätöihin ja huoltoon. Koulutehtäviäkään ei leireillä jätetty väliin. Urheilijanuoret harjoittelivat leiriviikoilla Santa Sportin tiloissa sekä Rovaniemen Mäntyvaarassa. Kaksi kilpailujen yhteyteen ajoitettua leiriviikkoa tarjosivat erinomaisen mahdollisuuden painottaa myös kilpailuihin valmistautumista.

Nuoret saivat myös omat harjoitusohjelmat kotiin leirien välisiksi ajoiksi. Kehitystä tapahtui kaikilla osa-alueilla. ”Kauden lopulla on ollut hienoa huomata, että nuorten fysiikka ja ajotekniikka on kehittynyt kauden aikana merkittävästi”, valmentaja Tomi Ahmasalo BRP:ltä toteaa kauden päättyessä. ”Urheilijat ovat nostaneet tasoaan edelliskauteen verrattuna. Ero ensimmäisen leirin kartoitustesteihin osallistuneiden urheilijanalkujen ja nyt ammattimaisesti toimivien nuorukaisten välillä on huima”, Ahmasalo jatkaa.

Myös nuoret urheilijat antavat positiivista palautetta akatemiasta. ”Akatemiasta jäi hyvät fiilikset kaiken sen tarjoaman tuen ja avun vuoksi. Kehityin akatemiassa fyysisesti ja henkisesti paljon. Leireillä ja leirien ulkopuolella valmentajien tuki oli merkittävää – jos tuli ongelmia, loukkaantumisia tai kelkan säädöissä tarvitsin apua, oli helppo ottaa yhteyttä valmentajaan ja kysyä miten pitäisi jatkaa. Santasport tarjosi mahtavan ympäristön. Opinnot, luennot ja treenit olivat samassa paikassa, mikä helpotti aikataulujen noudattamista. Aluksi tuntui vähän oudolta treenata muiden lajiryhmien kanssa. Vähän taisi muilla olla alkuun ennakkoluulojakin snowcrossista, mutta ne karisivat, kun muut huomasivat kehityksemme, motivaatiomme ja halumme treenata täysillä. Harmittaa suuresti, kun en enää ensi kaudella pääse ikäni takia mukaan akatemiaan.”, Ounasvaaran peruskoulussa viimeistä vuotta käyvä Otto Hyvärinen tiivistää kulunutta kautta.

Ensimmäisen kauden kokemuksien ja saadun palautteen perusteella ollaan jo lähdetty suunnittelemaan seuraavaa kautta. ”Toivottavasti saamme jälleen mukaan motivoituneita nuoria, jotka haluavat kehittyä ja haastaa itseään lajin parissa”, Ahmasalo sanoo. Iisalmelainen, kahdeksasluokkalainen Leevi Puustinen kannustaa myös hakemaan akatemiaan, sillä leirit Rovaniemellä tuovat mukavaa vaihtelua arkeen ja tarjoavat mahdollisuuden itsenäistyä muiden urheilua harrastavien nuorten ja ammattitaitoisten valmentajien tuella. ”Leirit ovat rankkoja ja harjoitukset vaativia, mutta tulokset näkyvät kaikessa ja erityisesti ajotaidoissa”, Leevi toteaa.

”Parasta on saada neuvoja hyviltä kuskeilta. Leireiltä saa paljon treenimotivaatiota.”, kertoo oululainen Hermanni Aitto-Oja.


Haku uudelle akatemiakaudelle 2019-2020 on auki 30.4.2019 saakka. Mukaan otetaan uusia ja innokkaita 7.-9.-luokkalaisia. Hakulinkki löytyy Santasport Lapin Urheiluopiston sivuilta: http://lapinurheiluakatemia.fi/ylakouluakatemia/hakeminen-ylakoulutoimintaan-kaudelle-2017-2018/

Tietoja BRP:stä

BRP (TSX:DOO) on maailman johtava motorisoitujen vapaa-ajan ajoneuvojen suunnittelija, kehittäjä, valmistaja, jakelija ja markkinoija. BRP:n tuotteita myydään yli 120 maassa ja sen tuotemerkkeihin kuuluvat Ski-Doo- ja Lynx-moottorikelkat, Sea-Doo-vesijetit, Can-Am-mönkijät sekä rinnakkain istuttavat mönkijät, Spyder-roadsterit, Evinrude-perämoottorit sekä Rotax-suihkupropulsiomoottorit. Tuotemerkkien lisävarusteet, varaosat ja vaatteet täydentävät BRP:n tuotevalikoimaa. BRP:n vuosittainen myynti on yli 5,2 Mrd CA$ ja se työllistää noin 12 500 henkilöä ympäri maailmaa.


www.brp.com
@BRPnews


Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo, Evinrude, Rotax, Can-Am, Spyder ja BRP-logo ovat Bombardier Recreational Products Inc.:n tai sen tytäryhtiöiden omistamia tavaramerkkejä.

Lisätietoja:


Tomi Ahmasalo
Kilpailutoiminta, BRP Finland Oy
tomi.ahmasalo@brp.com
puh. 0400 907 258


Mika Korsumäki
Tuotevastaava, erikoislaitteet ja kilpailutoiminta, BRP Finland Oy
mika.korsumaki@brp.com
puh. 0400 953 200

 

free counter